Z szynka raz pdf (34 plików)

Charles Bukowski - Z szynką raz.epub 499 KiB

Pisarze USA / Charles Bukowski

Romeo Romeo Robin Kaye DOWNLOAD.pdf 48 KiB

Powieści i opowiadania

Zdrowe soki i koktajle.pdf 942.08 KiB

Dokumenty

Kulinarny atlas swiata-Hiszpania.pdf 13.98 MiB

☆KUCHNIA☆

Kulinarny Atlas Świata - Hiszpania [eBook PL] [.pdf] Uważa się, że tradycyjna kuchnia hiszpańska powstała przy udziale Rzymian i Maurów, jednak dopiero sprowadzenie z Ameryki Południowej ziemniaków, papryki, pomidorów, fasoli oraz czekolady, wanilii i innych przypraw pozwoliło jej osiągnąć pełne walory smakowe. Kuchnia tego kraju jest zaliczana do kuchni śródziemnomorskiej i należy do najpopularniejszej w Europie. Opiera się na regionalnych specjalnościach, które przyrządza się z lokalnych produktów. W menu dominuj? ryby, owoce morza, warzywa, oliwa z oliwek, pikantne wędliny i jagnięcina, którą przyrządza się na wiele sposobów. Potrawy s? zdrowe i proste w przygotowaniu, lecz tak?e pe?ne smaku i niezwykle aromatyczne dzięki rożnym rodzajom ziół i przypraw (np. tymianek, oregano, szafran. Hiszpanie pierwszy posiłek w postaci lekkiego śniadania jadaj?ą ok. godz. 8.00, drugie śniadanie koło 11.00, obiad po 14.00, a kolację stosunkowo późno, gdyż dopiero po 21.00.

BPD_7_2013.pdf 4.16 MiB

☆KUCHNIA☆

Nalewki i likiery 103 przepisy

Szynka wieprzowa.pdf 72 KiB

projekty wędzarni / Wędzenie mięs

Graficzny przebieg wiązania szynki i grubej kiełbasy.pdf 363 KiB

GOTOWANIE / Wędzonki / Wędzonki - porady

Gołąbki z nadzieniem drobiowym.pdf 65 KiB

Przepisy na obiad

Potrawy z kuchni mikrofalowej.rar 4.19 MiB

☆KUCHNIA☆

roladki z szynką i szałwią w sosie pomidorowym.doc 9 KiB

GAST DO POS / MIĘSNE / CIELĘCINA / cielęcina